Isolatie door Totalworx

Laat jouw woning isoleren door Totalworx en hou de warmte binnen

Is jouw energiefactuur aan de hoge kant? Is jouw woning optimaal geïsoleerd? Bij Totalworx weten we welke isolatiewerken noodzakelijk zijn om de warmte binnen te houden en je energieverbruik terug te dringen.

 

Het is belangrijk om jouw woning goed te isoleren:

 • jouw energiefactuur daalt
 • het zorgt voor een aangenaam klimaat binnenshuis
 • zo krijg je geen last van schimmels of andere vochtproblemen
 • de woning heeft een gunstig E-peil (verplicht bij nieuwbouw)
 • de woning heeft een goede EPC-score (verplicht bij verkoop)

De warmte binnenhouden doe je door de isolatie van je woning op verschillende vlakken aan te pakken: van de vloer, tot de muren en het dak.

isolatie woning door Totalworx Noord-Limburg

Welke soorten isolatie zijn er:

Voor een optimaal mogelijk isolatieschild, brengt Totalworx isolatie aan op verschillende plekken in jouw woning. Dit zijn de vier voornaamste soorten isolatie:

 • Binnenmuur en/of buitenmuur isoleren
 • Vloer isoleren
 • Dak isoleren
 • Spouwmuur isoleren

Muurisolatie

Is er geen spouw (open ruimte tussen de gevel en de binnenmuur) aanwezig? Dan kan Totalworx nog altijd je buitenmuur of binnenmuur isoleren:

 1. Gevelisolatie: isolatie van de buitenmuur is vooral interessant wanneer je binnen geen ruimte wilt verliezen. Hierover is dan nieuwe gevelbekleding nodig als wil je je muren op deze manier isoleren. Zo kan Totalworx jouw woning een complete nieuwe look geven.
 2. Isolatie van de binnenmuur: wanneer je een muur langs de binnenkant laat isoleren, wordt er een voorzetwand geplaatst voor de originele binnenmuur. De ruimte daartussen vult Totalworx op met isolatiemateriaal. Andere mogelijkheden zijn het aanbrengen van gipsplaten die reeds bekleed zijn met een isolatiemateriaal of door het spuiten van isolatieschuim.

 

Vloerisolatie

De temperatuur van een niet-geïsoleerde vloer bedraagt rond de 13°C en in sommige gevallen kan het zelfs tot aan het vriespunt zakken? Je vloer laten isoleren door Totalworx is dus onontbeerlijk voor je wooncomfort!

Bij nieuwbouwprojecten isoleren we de vloer doorgaans langs de bovenkant. Bij renovaties, daarentegen, opteert Totalworx om de kelder of kruipruimte te isoleren, tenminste wanneer die aanwezig is. Doordat we langs de onderzijde te werk te gaan, vermijdt Totalworx dat jouw bestaande vloer moet worden opengebroken.

Geen koud voeten meer in de winter, Totalworx zorgt ervoor!

Vraag: kan je tussen verdiepingen ook je plafond isoleren in plaats van de vloer?

Ja, in dat geval zal plaatst Totalworx een verlaagd plafond (of vals plafond) onder het bestaande plafond, waartussen wij het isolatiemateriaal aanbrengen. Dit biedt overigens ook een akoestische isolatie.

 

Dakisolatie of zoldervloerisolatie

Maak je woning tot 30% energiezuiniger door je dak te laten isoleren door Totalworx. Doordat warme stijgt ontsnapt het grootste deel langs boven. Wil je jouw woning isoleren laat Totalworx dan eerst jouw dak isoleren!

De meest geschikte isolatiemethode is afhankelijk van het soort dak. Een schuin dak wordt meestal langs binnen geïsoleerd (maar zie ook het sarkingdak). Men plaatst het isolatiemateriaal dan onder of tussen het timmerwerk (spanten of kepers). Bij een plat dak, isoleert men doorgaans langs de buitenkant, nl. op de beton- of houtstructuur. Dat verkleint namelijk het risico op vochtproblemen. Tot slot, is het isoleren van de zoldervloer in een aantal gevallen een prima alternatief voor dakisolatie.

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur is de open ruimte tussen de gevel en de binnenmuur. Als deze holle ruimte niet is opgevuld met spouwisolatie gaat er heel wat warmte verloren. Als Totalworx de spouwmuur isoleert dan boren we langs buitenaf kleine openingen in het voegwerk, waarlangs we het isolatiemateriaal inspuiten. We hoeven dus niet te gaan breken. Je spouwmuur laten isoleren is daarom een snelle (1 à 2 dagen) en budgetvriendelijke manier om je energieverbruik terug te dringen.

Vraag: waarom zou ik spouwmuurisolatie verkiezen boven muurisolatie?

 • Het is plaatsbesparender dan het isoleren van de binnenmuren:

Je verliest binnenshuis geen kostbare plaats.

 • Het is minder ingrijpend dan het isoleren van de buitenmuren langs de buitenkant:

De uitstraling van je gevel blijft onaangeroerd.

Het plaatsen van isolatie is niet enkel goed nieuws voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

 

Welke soorten isolatiemateriaal gebruikt Totalworx

 

Minerale wollen

Minerale wollen, zoals rotswol en glaswol isolatie, zijn een erg populair isolatiemateriaal. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het materiaal makkelijk te plaatsen én budgetvriendelijk is. Ze zijn erg veelzijdig omdat ze zowel thermisch als akoestisch prima isoleren. Totalworx gebruikt ze voor isolatie van:

 • platte en hellende daken
 • muren en spouwmuren
 • vloeren en zoldervloeren

Afhankelijk van welk onderdeel er juist geïsoleerd moet worden, kiezen we voor minerale wollen in de vorm van dekens, rollen of platen.

 

Isolatieplaten

Naast minerale wollen gebruiken we ook isolatieplaten die voor ongeveer dezelfde toepassingen gebruikt worden, zoals het isoleren van platte en hellende daken, (spouw)muren en (zolder)vloeren.

Totalworx Tip: Wist je dat je de akoestiek in je woning kan verbeteren door het plaatsen van akoestische panelen tegen het plafond of de wanden? Zij absorberen het geluid zodat jij verlost bent van die vervelende echo of galm!

Wil je jouw kosten nog verder drukken? Ga dan ook na of je aanspraak maakt op één van volgende isolatiepremies:

 • Netbeheerderspremie (Infrax en Eandis)
 • Totaalrenovatiebonus
 • Burenpremie
 • Vlaamse Verbeteringspremie
 • Gemeentelijke of provinciale dakisolatiepremie

Totalworx Tip: isolatie laten plaatsen is steeds een hele investering. Om te bepalen of die voor jou financieel interessant is, bekijken onze vakmannen graag op hoeveel tijd je jouw investering reeds hebt terugverdiend. Vaak is dit al na enkele jaren, dus er is geen reden om nog langer te wachten!

"Totalworx heeft jaren ervaring met isolatie."
Wij zorgen voor de nodige formulieren om jouw premies aan te vragen.
Wens je meer informatie neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.