Gevelrenovatie

Totalworx biedt diverse Gevelrenovaties aan:

Gevelreiniging

Is je bestaande gevel nog in prima staat, maar ziet hij er vuil en verouderd uit, dan is gevelreiniging zeker het overwegen waard. Het reinigen van de gevel is één van de goedkoopste technieken om je gevel te renoveren. Na het reinigen kan de gevel ook preventief beschermd worden, d.m.v. impregneren, tegen doorslaand vocht en vuil zodat hij er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Gevelbepleistering

Het bepleisteren van je gevel is een goede keuze om je gevel af te werken of te renoveren. Er gaan verschillende voordelen mee gepaard:

-Gevelbepleistering is een betaalbare manier om je gevel af te werken.

-Een gevel bepleisteren is ideaal om beschadigde of oude gevels te renoveren.

-Het bepleisteren van een gevel is het perfecte moment om je buitenmuur te isoleren, met de pleister als afwerkingslaag.

-Pleister is waterdicht. Er kan dus geen vocht in de gevel trekken.

-Waterdamp wordt van binnen naar buiten doorgelaten. Dat is gunstig voor de vochthuishouding in de muur.

-In tegenstelling tot bij bakstenen, heeft je gevel door de gevelpleister een egale look.

 

Schilderen van de gevel

Bij het verven van een buitenmuur is het belangrijk om te werken op een schone ondergrond. In sommige gevallen zal het dus nodig zijn om eerst een gevelreiniging uit te voeren voordat we met de schilderwerken kunnen beginnen. Ook de voegen moeten in goede staat zijn.

 

Buitenmuur kaleien

Het kaleien van een gevel is in feite een speciale vorm van schilderen. Hierbij wordt namelijk met een kwast een laag kalkpleister op de buitenmuur aangebracht. Deze techniek zorgt voor een landelijke uitstraling voor je woning.

Met deze vorm van gevelrenovatie kan je ook oneffenheden in de buitenmuur snel verbergen. De gevel kaleien heeft dus heel wat esthetische voordelen. Daarnaast is het ook een redelijk goedkope manier om het uitzicht van de gevel grondig te vernieuwen.

 

Voegen herstellen en renoveren

Kapotte voegen ogen niet alleen onverzorgd, maar zijn ook bijzonder schadelijk voor de woning. Vocht kan zich dan namelijk opstapelen in de buitenmuur, wat tot barsten kan leiden bij vriesweer. Een permanente en verzorgde oplossing is dan het herstellen en renoveren van de voegen.

De kapotte voegen worden dan uitgeslepen of uitgehakt. Vervolgens wordt de gevel schoongemaakt om vuil en voegresten te verwijderen. Ten slotte plaatst Totalworx nieuwe voegen.

 

Spuitkurk

Het aanbrengen van spuitkurk op de gevel heeft diverse voordelen: het zorgt voor een goede geluidsisolatie, thermische isolatie en het beschermt de buitenmuur tegen vocht, maar deze blijft wel damp open. Het materiaal kan ook op verschillende ondergronden toegepast worden.

Spuitkurk wordt in diverse lagen op de buitenmuur aangebracht. Er zijn verschillende korrelgroottes en kleuren beschikbaar. Het materiaal is bovendien ook milieuvriendelijk.

 

Gevelrenovatie met steenstrips

Steenstrips zijn dunne stroken baksteen (of uit een ander materiaal, bijvoorbeeld kunststof) die Totalworx op buitenmuur lijmt. Zo kun je genieten van de authentieke uitstraling van bakstenen zonder al te veel ruimte te verliezen. Deze vorm van gevelrenovatie wordt vaak gecombineerd met het plaatsen van isolatiemateriaal.

 

Houten gevelbekleding

Door zijn warme en authentieke look is hout zeker een geschikt materiaal voor het bekleden van gevels. Het is een materiaal dat makkelijk te bewerken is.

Bij een houten gevelbekleding is de keuze van de houtsoort natuurlijk erg belangrijk: het moet gaan om een houtsoort die de weersomstandigheden aankan. Daarom valt de keuze vaak op een hard houtsoort. Sommige houtsoorten vragen wel enig onderhoud.

 

Crepi

Crepi is een gevelpleister die je buitenmuur een nette uitstraling geeft en ook voor een goede bescherming tegen de weersomstandigheden zorgt. Deze vorm van gevelrenovatie wordt vaak gecombineerd met het plaatsen van isolatiemateriaal.

Om de mooie look van de gevel te behouden zal het nodig zijn om de crepi regelmatig te reinigen. Je kan er bij de plaatsing ook voor kiezen dat Totalworx een vuilafstotende laag aanbrengt, wat vooral bij witte crepi van pas zal komen.

Naast bovenstaande materialen zijn er nog heel wat andere mogelijkheden zoals PVC, composiet, HPL, metaal, sidings, leien,… 

"Totalworx heeft jaren ervaring met Gevelrenovaties."

Wens je meer informatie neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.